HATI SEORG INSAN YG BERNAMA ….

Assalamualaikum semua …

Semua org mempunyai keinginan utk mengapai impian. Namun adakah kita semua berusaha sepenuh hati untuk memilikinya???? mungking ada antara kita mengatakan ” YA”…. bg mana yg ” TIDAK”??? adakah di sebabkan kita terlalu seronok dengan kehidupan kita skg … tanpa memilkirkan apa yg akn berlaku di masa hadapan??

Pengalaman lalu banyak mengajar aku erti kehidupan. Kekdg tu mmg terlalu pahit utk di lalui … apatah lagi untuk mengungkapkannya. Namun, untuk masa depan.. aku bangkit jugak.. tanpa menoleh kebelakang. Walaupun di pertengahan jalana terlalu banyak dugaan yg aku tempuhi. Hanya hati aku yg cekal mampu mengharungi kepayahan dan kesusahan utrk mengapai kejayaan ini.

Org kata… utk berjaya bukan senang, aku mmg akui kenyataan tersebut. Tapi ada di antara insan yg kita anggap ” KAWAN & SAHABAT BAIK” sentiasa menanti kejatuhan kita… walaupun ia melibatkan 30% dr org yg berada di sekeliling kita… namun tanpa hati yg cekal… kita pasti jatuh.

Aku mmg pernah menangis kerana kegagalan dlm hidup… ye menangis sepuas-puasnya. biar aku menangis skg … tidak di penghujungnya.. kerna aku pasti … suatu hari akan hadir kejayaan yg di impikan.. asalkan aku tidak putus asa. Org selalu kata aku ” KUAT BERANGAN & TOO MUCH FANTASY”…. hahahah wat ever they wanna say lah… aku tak kisah.. kerna aku tau apa yg aku buat… dan aku tau kemampuan aku.. cuma kasihan kat dia org… terlalu suka menjaga tepi kain org… diri sendiri tidak kemana…

WElll… alhamdulillah, apa yg aku hajati hampir pasti tiba.. namun … nun jauh masih banyak ranjau yg perlu aku lalui… aku perlukan sokongan moral dr insan yg sudi ….

Aku bersyukur kerana mempunyai kakak yg sentiasa yakin dengan apa yg aku buat… dan sentiasa memberi sokongan terhadap aku… im proud to say that coz u know me better… sbb kakak aku yg menjaga aku dr kecil hingga skg… yeah… my parent both of them … kembali kepada ALLAH… so hanya kakak aku yg berpeluh.. berpenat lelah… dan bermcm2 ber lagi untuk membesarkan aku utk menjadi insan yg berguna … sudah tentu utk diri aku sendiri… utk masyarakat… hahahah no way.. just for my self… i dont care bout masyarakat… coz … they love to see ppl fall down..

ok lah.. byk pulak celoteh aku ni hahaha…. kepada yg sudi baya.. thx ya…

ciao

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: